Nieuwsbrief 22/03/2019

Broederlijk Delen 2019

Steun de boeren in Guatemala. Help een einde te maken aan de onrechtvaardigheid en de boeren te geven waar ze recht op hebben: hun eigen grond en een gelukkig, voorspoedig leven – weg van de honger en armoede.

Tegen 26 maart brengen alle kinderen hun envelop gevuld met de verdiende centjes terug mee naar school. Die centen steken ze er niet zomaar in.  Ze doen daar allerlei klusjes voor. Je mag hem gerust toeplakken, niemand moet zien wat jij spaarde.

Alle klassen verzamelen de omslagen en deze centjes zullen volledig doorgestort worden naar de actie Broederlijk Delen.

Volgende week lopen wij op dinsdag 26 maart ook kilometers voor het Zuiden. Het vijfde leerjaar heeft voor elke klas een activiteit voorbereid. Deze activiteit wordt dan ook per klas begeleid door een groepje van 4 leerlingen uit het vijfde leerjaar. Deze actie gaat door in de tuin van het rustoord.

Wie zet zich helemaal in voor Broederlijk Delen? Gaan met die banaan!

Koffiestop

Woensdag 27 maart vanaf 10.00 uur gaat de koffiestop door in de eetzaal van de school. Naast het drinken van een kop ‘eerlijke’ koffie, kan u de tentoonstelling van 5L bekijken. Zij kunnen ons heel wat leren over het land Guatemala. Ook de wereldwinkel OXFAM is opnieuw aanwezig.

Iedereen is van harte welkom!

Eucharistieviering

Om de actie Broederlijk Delen af te sluiten verzorgt het vijfde leerjaar op vrijdag, 29 maart de eucharistieviering. Deze gaat door om 8.45 uur. Iedereen welkom!

Uitstap 5L en 6L

Maandag verkennen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar Gent. Zij bezoeken het huis van Kina en genieten van een voorstelling in de Bijloke.

Alle info kreeg u via de klasleerkrachten.

Het leerplan Zill! – Nascholing

Juf Mandy is dinsdag de hele dag op nascholing. Zij volgt de 2de sessie rond het implementeren van Zill! in onze zorgwerking.

Afwezigheden

Juf Amber en juf Annick zullen woensdag niet of een deel op school zijn. Juf Amber wordt vervangen door juf Liesbet, juf Annick door juf Naomi.

Colloquium directies

Van woensdag tot en met vrijdag ben ik afwezig wegens het colloquium voor directies. Ik ben steeds bereikbaar via mail. Het secretariaat is elke dag aanwezig behalve op vrijdagvoormiddag.

Zwemmen

Donderdag is het zwemmen voor 1L, 2L, 3L, 4L en 5L.