Nieuwsbrief 10/01/2020

Peuteropendeurdag

Op zaterdag 01/02 gooien we van 10.00 tot 12.00 uur de deuren van onze peuterklas open. Alle peuters die nog moeten starten dit schooljaar of volgend schooljaar kunnen instappen (geboortejaar 2018) worden uitgenodigd om kennis te maken met onze visie, de school, de klas, de juf,…

Terwijl de peuters spelen, vertellen we de aanwezige ouders meer over onze schoolwerking en kan men vragen stellen aan de juf of de directie. De rondleidingen gaan van start om 10.15 uur en om 11.15 uur.


Ben je die dag niet vrij? U kan steeds op een ander moment een afspraak maken om de school te leren kennen tijdens een rondleiding.

 

Personeelsvergadering

Maandag gaat de personeelsvergadering door voor het hele leerkrachtenteam. 

 

Infoavond peuters

Maandag om 19.30 uur gaat de (2de) infoavond door voor de ouders van de peuterklas. Ouders die in september niet aanwezig konden zijn of ouders waarvan hun zoon of dochter nog dit schooljaar start, zijn van harte welkom die avond in de peuterklas. 

 

Child focus

Een vrijwilliger bij Child Focus komt dinsdagvoormiddag langs in 5L. Zij zullen tijdens deze sessie een spel spelen waarbij enkele thema’s worden aangekaart. Op die manier leren ze Child Focus kennen omdat zij meer doen dan ‘verdwijningen’. 

De thema’s die aan bod komen zijn:

  • Het veilig gebruik van internet
  • Wat zijn de gevaren van het doorsturen van (naakt)foto’s?
  • Weglopen
  • Het belang van een vertrouwenspersoon

 

Directie afwezig

De directie is afwezig op dinsdag en woensdag wegens vergaderingen. 

 

Nascholing juf Maaike en juf Mandy

Donderdagvoormiddag volgen juf Maaike en juf Mandy de nascholing ‘Oplossingsgericht omgaan met kinderen die worstelen met hun gedrag’. 

 

Bibliotheekbezoek

Donderdagnamiddag brengen de leerlingen van 1L en 4L een bezoek aan de bibliotheek in Zeveneken. 

 

Damiaanactie

Vrijdag 17 januari krijgen de leerlingen van het 6de leerjaar een voorstelling van een vrijwilliger van de Damiaanactie. 

In de week van 20 januari zullen de leerlingen schrijfstiftjes verkopen aan 7 euro per pakje (4 stuks).

 

Typcursus

Op vrijdag 17/01 om 12.15 uur gaat de tweede dactyloles door voor de ingeschreven leerlingen van klas 4, 5 of 6. Zij zullen direct om 12 uur hun middageten opeten. Na de les hebben ze nog tijd om even te ontspannen. 

 

Prettig weekend!

directeur Wendy