Wij gaan op berenjacht

“Wij gaan op berenjacht,wij gaan op berenjacht.We gaan een hele grote vangen.Wat een prachtige dag!Wij zijn niet bang.”

Zo begint het boek, waarrond we 3 weken hebben gewerkt. 

Mama, papa, broer, zus, baby en een hond gaan op avontuur. Ze gaan op berenjacht. Onderweg komen zij verschillende hindernissen tegen. Lang zwiepend gras, een koude diepe rivier, dikke modder, een donker woud, een zwiepende sneeuwstorm. Dan komen ze bij een donkere grot… en daar ontmoeten ze daadwerkelijk een beer! Verschrikt vluchten ze de grot uit en rennen ze dezelfde weg terug. Eenmaal thuis rennen ze gauw naar boven en kruipen ze onder de dekens in het bed…

We kennen het verhaaltje nu wel binnenstebuiten, achterstevoren, bovenover en onderdoor … We oefende het verhaaltje via een verteltafel, via een dramatisatiehoek, we maakten zelf ons eigen prentenboek!

WE GAAN NOOIT MEER OP BERENJACHT!

Of misschien toch wel?