Nieuwsbrief 01/09/2020

Sint-Elooi up-to-date!

Heb je graag meer info over onze school, neem dan zeker eens een kijkje op onze schoolwebsite www.sintelooischool.be. Hier vindt u algemene info terug, maar ook de blogs van alle klassen.

Ook op onze Facebook – en Instagrampagina Sint-Elooischool Zeveneken worden regelmatig foto’s geplaatst van allerlei activiteiten. Posts delen mag altijd!

 

Nieuwe gezichten

Juf Marleen(toezichter) komt vanaf dit schooljaar op onze school werken. Samen met juf Lieve zal zij het ochtendtoezicht organiseren. ‘s Middags doet ze ook toezicht bij de leerlingen van de lagere school. 

 

Werkdag

De schoolomgeving kreeg een grondige opknapbeurt!

Dank aan Peter, onze klusjesman voor het onderhouden van de speelweide, om het gras af te maaien, de nieuwe bloemen te planten, een omheining te plaatsen,…

 

Schoolingang

De enige toegang tot de school voor kinderen en ouders is de schoolpoort.

De toegang langs de parking van het woon- en zorgcentrum mag enkel door personeel en leveranciers gebruikt worden!

We vragen dat alle kinderen aan het basketbalterrein (nadarafsluiting) of de kleuterspeelplaats worden afgehaald door 1 volwassene met mondmasker!

 

Tuur let op het uur!

We willen er nog eens op wijzen dat de activiteiten en lessen, zowel bij de kleuters als in het lager starten om 08.25. We willen dan ook met aandrang vragen om de kinderen tijdig naar de speelplaats/klas te laten gaan.

 

Warme maaltijden

Warme maaltijden worden voor een hele maand besteld. Maaltijden die werden besteld en worden geannuleerd,  zullen aangerekend worden (behalve bij ziekte).

De dag zelf kan men geen warme maaltijden meer bestellen.

De menu’s kreeg uw kind de eerste schooldag mee. Graag hadden we alles teruggekregen tegen vrijdag 04 september

Vanaf 14 september zijn er warme maaltijden op school. 

 

Gelieve onderstaande bevraging in te vullen tegen maandag 07 september. Hierin wordt aangeduid wanneer je al dan niet boterhammen eet op school of je ‘s middags soep wenst,…. 

Gelieve dit voor elk kind apart te doen. 

 

Afwezigheden

Vanaf 5 jaar ben je leerplichtig. Indien jouw kind door omstandigheden niet naar school kan komen, ben je verplicht om dit te melden aan de school.

De kinderen die geboren zijn dienen in het schooljaar 2020 – 2021 290 halve dagen aanwezig te zijn op school. 

Via onderstaande link kan u meer uitleg vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=u96pcwG-UQY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2Lk5sDN-7eam82ZSwdd_iF94mgp_3TniRH9yLfHz2w8ym54-8X-1SoN6k

 

Schoolkalender

Alle gezinsoudsten kregen een schoolkalender mee. Hierop vindt u de belangrijkste activiteiten terug. Deze wordt nogmaals via mail doorgestuurd.

Op de schoolwebsite kan u een Google kalender terugvinden die steeds wordt aangevuld. 

 

Studie

De naschoolse opvang/studie van 16 tot 17 uur zal zoveel mogelijk buiten doorgaan. 

Ziet u geen kinderen op de speelplaats of in de klassen? Dan spelen zij op de speelweide. Gelieve de witte pijlen via de turnzaal te volgen. Via de parking van het WZC komt u aan de speelweide. 

Staat er huiswerk op de planning of is het weer niet zo goed, dan gaat de studie door in vaste lokalen.  

Kleuters: in de klas naast juf Amber (ingang enkel via de kleuterspeelplaats). In het halletje laten we max. 2 volwassenen toe. 

1L, 2L en 3L: grote zorgklas (naast de klas van juf Isabelle)

4L, 5L en 6L: klas meester Geert 

We vragen aan de ouders om op de kleuterspeelplaats(of in het halletje) of de speelplaats van de lagere school, aan de klas te wachten. De kinderen komen zelfstandig naar buiten. 

De deuren van het schoolgebouw zijn afgesloten. 

 

Info-avond

De info – avonden gaan op een coronaveilige manier door op school. 

dinsdag 8/09            P-1K-2K-3K-1L       19u.-20u.     20.30u.-21.30u.

donderdag 10/09    2L-3L-4L-5L-6L   19u.-20u.     20.30u.-21.30u.

 Er is maar 1 ouder per kind toegelaten in de klas. Bij scheiding mogen er 2 ouders komen. 

Voor het binnenkomen worden de handen ontsmet.
In de klas, maar ook op het schoolterrein houden we 1,5 m afstand van elkaar. 

Deze week krijgen jullie een Doodle – link van de leerkracht om in te schrijven. U kan kiezen voor de shift van 19 uur of van 20.30 uur. 

 

Verjaardagstraktatie lagere school

Ook dit schooljaar vieren we de verjaardagen ‘anders’ in de  lagere school We vragen een bijdrage van 3 euro op de schoolrekening van september. Hiermee kopen we iets lekkers voor alle kinderen van de klas. De jarige komt zijn traktatie halen bij de directie en deelt dit dan uit aan de klasgenoten. Op die manier kan iedereen de hele klas trakteren en is de traktatie gelijkwaardig.

 

Verjaardagstraktatie kleuterschool

De kleuters kunnen wel nog een kleine traktatie meebrengen naar school. Dit is geen verplichting! Om dit op een coronaveilige manier te doen vragen we om fruit mee te geven dat de leerkracht kan schillen of bv. voorverpakte, droge koekjes. 

 

Tot slot

Wij wensen aan alle kinderen, de ouders en de leerkrachten een schitterend schooljaar toe en vooral een goede samenwerking.  

En … heb je vragen, opmerkingen, suggesties: neem gerust contact op met de directie, de leerkrachten of de mensen van het oudercomité.

  

Steeds van harte welkom en we wensen iedereen een fantastisch, leerrijk, maar vooral veilig schooljaar toe!!

 

Het leerkrachtenteam en directeur Wendy