Expleuter-overnachting

Komaan piraatjes, kom op met jullie valies en luchtmatras: 1 nacht op school blijven slapen, wat een ervaring!

De hele dag samen buiten spelen, picknicken, waterspelletjes spelen, aperitieven, frietjes eten, kattenwasje doen, tanden poetsen, filmpje kijken om daarna moe maar voldaan samen te slapen in de klas op een luchtmatras of veldbed.

Zo rond 22u vielen de laatste kinderen, na veel giechelen en woelen, in slaap om de hele nacht flink door te slapen. Om 6u15 glipte een eerste kapoen uit bed voor een toiletbezoek, daarna werd iedereen rustig aan wakker, sommige met kleine oogjes, andere waren onmiddellijk klaarwakker.

Dan samen naar buiten, in pyjama, om alle spieren wakker te maken met ochtendgymnastiek…komaan, wakker worden iedereen!

Gezellig samen ontbijten met zelfgesmeerde boterhammen, mmm, dat smaakt!

Alles terug in de valies steken was dan weer een hele onderneming; hoe past alles er weer in??

Samen quizzen met makkelijke en minder makkelijke vragen waarbij de kinderen in groepjes van 5 samen tot een antwoord moesten komen…leuk, leuk, leuk!

Al knuffelend de mama’s en papa’s verwelkomen: wat was iedereen blij om elkaar terug te zien, een hartverwarmend moment.

Een onvergetelijk avontuur samen met de klasgenoten en de juffen, een tweedaagse om voor altijd te koesteren.