Image
Image

Oudercomité


Het oudercomité van onze school bestaat uit een enthousiaste groep ouders die zich graag inzetten voor onze school.
Deze groep bestaat uit actieve vrijwilligers . Een aantal acties per schooljaar (koekjesverkoop, schoolfeest, …) zorgen voor de broodnodige financiële ondersteuning van de schoolwerking : aankoop van didactisch- en spelmateriaal, leerboeken, schoolbenodigdheden, meubeltjes, verfraaiing van de speelplaats en speeltuin,...
Daarnaast organiseert men, samen met de leerkrachten, verschillende algemeen vormende en ontspannende activiteiten voor alle ouders en kinderen bv. gezinswandeling, spelnamiddag, gespreksavonden, enz.

Het oudercomité komt ongeveer vijf keer per jaar samen voor het voorbereiden en evalueren van deze activiteiten. Op deze vergaderingen komen ook onderwerpen aan bod die het onderwijs en de opvoeding op onze school kunnen verbeteren, bv. zorg voor de infrastructuur en de speelmogelijkheden, milieuzorg, naschoolse opvang, sociale dienstverlening, enz. …

Voor sommige activiteiten worden er kerngroepen gevormd die het één en ander meer concreet uitwerken.

Heeft u interesse in de werking van het oudercomité?
Neem gerust vrijblijvend contact op met de voorzitter


De heer Jouri De Block
Ramonshoek 88
9185 Wachtebeke

0468 43 20 94
oudercomite@sintelooischool.be

of met de directeur. Indien gewenst brengen wij u graag een bezoekje. U vindt ook steeds info in de nieuwsbrief wanneer de vergadering doorgaat.

Bij tal van activiteiten worden we bijgestaan door ouders en grootouders. Enkele voorbeelden: de watergewenning van de vijfjarige kleuters, het niveaulezen, knutselen, het kriebelteam … Daarom volgende oproep: heb je de mogelijkheid en de interesse om mee te helpen op school?

Geef ons een seintje, alle hulp is welkom!
Image